БЧК започна дарителска кампания за пострадалите от село Хитрино
БЧК започна дарителска кампания за пострадалите от село Хитрино / снимка: БНТ

Българският червен кръст започна дарителска кампания за пострадалите от село Хитрино. 1466 е постоянен номер за бедствена готовност. Всеки SMS е 1 лев без ДДС.

Активирана е и банковата сметка, която е отворена при извънредни ситуации. Средствата ще бъдат разпределени след широк консултативен съвет според нуждите на хората каза за БНТ председателят на БЧК Христо Григоров.

Обявиха бедствено положение в Хитрино, събират се помощи за пострадалите

"Хората действително имат там нужда от една бърза съществена помощ. За съжаление този номер досега беше предоставен за нуждите на бежанците и когато човек пусне в момента на този номер излиза "Благодаря ви, че дарихте за бежанците." От снощи от 8 часа това вече е коригирано, занулена е сметката и всичките средства, които влизат, вече отиват за Хитрино. Помолихме операторите днес, най-късно утре да коригират и хората, които пускат съобщение, да получават "Благодаря ви, че дарихте за Хитрино".

Започна изплащането на еднократната помощ от 325 лева за пострадалите в Хитрино

Освен тази финансова помощ, има ли някакви пунктове в които се събира и материална помощ, в смисъл дрехи, одеяла?

"За момента не е необходимо събирането на дрехи, събирането на одеяла и доброволци. Само финансовия ресурс е необходим, защото той реално ще даде възможността тези хора бързо да се възстановят и да си стъпят на крака", заяви Григоров.

Средства за пострадалите в Хитрино може да дарите на:

SMS: 1466

IBAN: BG64UNCR76301078660913

BIC: UNCRBGSF

БАНКА „УНИКРЕДИТ БУЛБАНК"