Баща продава дъщеря си, хващат я на пункта „Капитан Петко Войвода”
Баща продава дъщеря си, хващат я на пункта „Капитан Петко Войвода” / снимкa: Sofia Photo Agency

Издирвано от баща си 19-годишно момиче от Харманли, е задържано при опит нелегално да премине българо-гръцката граница. Преди дни бащата е сигнализирал, че дъщеря му е отвлечена от 25-годишен грък, който насила качил момичето в колата си.

Вчера на пункта „Капитан Петко Войвода” момичето е открито между предната и задна седалки на „Ситроен”, шофиран от 25-годишния грък. Младата жена разказала, че преди три месеца баща й я е продал на гърка за 1000 евро. 400 евро гъркът платил веднага, а останалите се договорили да даде след няколко месеца.

През март и април момичето и мъжът живели в Гърция, върнали се в Харманли в началото на май. Бащата изгонил гърка, набил дъщеря си и й обяснил, че й е намерил нов съпруг в Хасково, на когото ще я продаде. Момичето се свързало по телефона с прогонения грък на 4 май и избягало с него. Младата жена се опитала да премине нелегално границата, тъй като баща й взел личната карта.

На граничните полицаи момичето разказало, че баща й я продава от 14-годишна. Била е „собственост” на 11 мъже. Принуждавали са я да прави секс. Живяла е с тях по 2-3 месеца и бягала. Когато не му се подчинява, бащата я пребивал. Въпреки, че е продадена и на гърка, девойката е заявила, че е влюбена в него и е бременна във втория месец. Разследването е установило, че срещу 44-годишния баща на момичето има образувани полицейски производства за противиобществени прояви в Харманли. Работата по случая продължава.