/ община Сливен
Автобусните превозвачи излизат на протест
97727
Автобусните превозвачи излизат на протест
  • Автобусните превозвачи излизат на протест
Автобусните превозвачи ще протестират на 14 юни, ако Законопроектът за автомобилна камара не бъде изтеглен.

Законопроектът е лобистики и това, което се случва, е скандално, заяви за Дарик Магдалена Милтенова, председател на Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

"Планираме на 14 юни за няколко часа да преустановим превозите, там, където имаме структури, навсякъде. Това са големите градове, София, Варна, Бургас, Поморие, Ахелой, Пловдив, Пазарджик, Асеновград, Хасково, Ямбол", изброи Милтенова.
 
"Възражението е, че законопроектът е изцяло лобистки, той не отговаря на нуждите на бранша. Всъщност това, което се цели, въобще не е това, което е изложено в мотивите на законопроекта", поясни още тя.
 
"Такъв компетентен орган, по смисъла на регламент 1071, е Изпълнителна агенция Автомобилна администрация (ДАИ), респективно Министерството на транспорта. В същото време се твърди, че ние ще създаваме някакъв друг такъв компетентен орган, който трябва да изземе функциите на министерството. Въпросът е ние държавата ли ще закриваме, след като ще се предоставят функции на частни организации да издават лицензи, или какво точно ще правим", коментира Магдалена Милтенова.