Атанасов: Опозицията да протестира срещу кабинета на 9 септември
Атанасов: Опозицията да протестира срещу кабинета на 9 септември / снимка: Виктор Кадири
Протестите на опозицията пред паметника на Майка България на площад „Съединение” ще са чиста провокация за Пловдив. Това заяви кметът Славчо Атанасов по повод заканите на Атака и ДСБ да освиркат президента, премиера и председателя на Народното събрание по време на тържествената заря на 6 септември.

Това е празник, на който не бива да се делим на крилца и перца. Ако искат да протестират, да го направят на 9 септември – една дата, която наистина е разграничителна за българите, предложи градоначалникът. Според него подобни демонстрации трябва да се правят не пред Паметника на Съединението, а пред Министерския съвет и пред Президентството. Все пак той ще разреши на опозицията да проведе свои протестни митинги, но ако са на друго място – до шадравана пред общината или на площад „Централен”.

Точно с протеста срещу действията на правителството, които ни унижават като българи пред Европа, ще помогнем на хората да отбележат празника достойно, опонира членът на националното ръководство на ДСБ Даниела Желязкова. Това, че Пловдив очаква държавно финансиране за големи инфраструктурни проекти не бива да ни спира да изразим позицията си към правителството, заради което ЕС ни спира парите от своите фондове, посочи организационният секретар на ГЕРБ в Пловдив Сузана Николова. Какви средства ще чака общината, ако затворят и средствата по програма “Регионално развитие”, попита тя.

Други новини от Пловдив