/ iStock/Getty Images
При инцидента загинаха шестима младежи
Днес се навършват 9 години от смъртта на шестима младежи, които загубиха живота си, прегазени от пиян шофьор без свидетелство на управление на автомобил, през 2011 година, предава NOVA. Трагедията се случи навръх Великден в Симеоновград.

Повдигнаха обвинение на младежа, дал колата на шофьора убиец от Симеоновград

На 23 април завинаги в разцвета на своята младост останаха Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов - всички на възраст от 17 дп 19 години. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.

Роднини на загиналите деца: Бяха неразделни. Не доживяха да си кажат "Христос Возкресе"

На 25 февруари 2013 г. Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Хасковския окръжен съд в частта, с която подсъдимият Данаил Георгиев, шофирал автомобила, е осъден на 12 години затвор при първоначален общ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от 15 г. за смъртта на повече от един човек.

Тридневен траур е обявен в Симеоновград

Присъдата на Живко Желев, който дал ключовете на братовчед му Данаил да шофира, бе намалена на 7 години лишаване от свобода и на 10 години лишаване от право да управлява МПС.

Шофьорът от зверската катастрофа в Симеоновград все още е с опасност за живота

На онзи "черен" Великден 23-годишният Данаил Георгиев от Симеоновград карал с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващите пешеходци.

Инцидентът стана на ул. "Съединение" около 23.50 часа. Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена от 31 януари 2011 година. 
nova.bg