5 акта за административни нарушения на казанлъшкия кмет
5 акта за административни нарушения на казанлъшкия кмет / netinfo

5 акта за установени административни нарушения на Закона за обществените поръчки са съставени на кмета на община Казанлък Стефан Дамянов, научи “Дарик”.

Актовете са в резултат на направена проверка на законосъобразността и спазването на нормативната уредба в областта на обществените поръчки.

Инспекцията е извършена в периода 31-ви август - 6-ти октомври миналата година.

Проверката е направена от младши финансовия инспектор Таньо Господинов от Агенцията за държавна и финансова инспекция, дирекция “Организация и извършване на инспекционна дейност”.

Обект на инспекцията са били процедурата за осигуряване на ученическо хранене на територията на общината за 2005-та година, извършените през същия период разходи за застрахователни услуги, разходите за ремонт на уличната пътна мрежа, сключените 11 договора за канализация на различни населени места и сключените два договора също през 2005-та година за изграждането на подход към тракийската гробница и изграждането на паркинг в Долината на тракийските царе.

Кметските актове са за нарушение на Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки. Кметът на Казанлък не е провел изискуемите по наредбата открити процедури, а е възлагал поръчките на база предоставянето на три различни оферти.

С констатациите от проверката са запознати три от комисиите в Общинския съвет на Казанлък.

За следващото заседание, съгласно направените промени в ЗМСМА, председателят на Постоянната комисия по бюджет и финанси в Общинския съвет Петър Пепелешков трябва да предложи на Съвета проект за решение по констативния доклад от проверката.