Задава се нов протест за защита на развитието на ски зона Банско
Задава се нов протест за защита на развитието на ски зона Банско / снимка: Dariknews.bg, архив

Нов протест в подкрепа на развитието на ски зона Банско се организира в късния следобед във вторник на пътя край Симитли. Вече трета седмица местни жители защитават каузата за построяване на втори лифт в курорта.

Протестът ще се състои на 17 февруари от 17.30 часа на главен път Е-79 край Симитли.
Организаторите заявяват, че няма да се откажат от нещо, което е полезно и перспективно както за региона на Пирин, така и за цялостния имидж на българския зимен туризъм. Те допълват, че „само принципно решение на правителството може да реши казуса, но не с декларации и „позитивни намерения", а с реални стъпки".

Вече на два пъти жители на Банско и региона се събират, за да насочат вниманието към нуждата от изграждане на нов лифт в курорта. Местната власт потърси съдействие по въпроса от президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и председателя на Народното събрание Цецка Цачева. Своята принципна подкрепа заявиха и министрите на спорта и на туризма Красен Кралев и Николина Ангелкова.

Очаква се на правителственото заседание в сряда екоминистерството да представи общото становище около развитието на ски туризма в Банско.