Стотина работници от ОЦК-Кърджали протестират в София
Стотина работници от ОЦК-Кърджали протестират в София / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Стотина работници от ОЦК-Кърджали протестират в София
52309
Стотина работници от ОЦК-Кърджали протестират в София
  • Стотина работници от ОЦК-Кърджали протестират в София

Около стотина металурзи от ОЦК-Кърджали протестираха пред офиса на „Интертръст холдинг" с искане за изплащане на трудовите им възнаграждения. С викове „Чакаме" и „Захариев погреба ОЦК" работниците призоваха за пореден път да им бъдат изплатени заплатите и осигуровките.

След като никой от мениджърите на компанията не слезе при работниците, за да говори с тях, металурзите се насочиха към парламента. Там те ще внесат декларация, с която ще настояват за криминализиране на неплащането на заплатите.

„Надежда винаги има, важното е, че тези хора отстояват своите права", каза вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров. Той напомни, че на 7 март е подписано споразумение, в което от Интертръст холдинг се ангажират до 12 март да платят 60 процента от дължимите суми. Работник от ОЦК сподели, че е взел 60 на сто то дължимото за ноември и декември миналата година. „За януари, февруари, март да не говорим", каза той и лаконично допълни „Май всичко, ей така ще пием една студена вода".

Никифоров каза, че профсъюзната организация има информация, че от сделката с „Горубсо-Мадан" няколко милиона ще постъпят по сметките на ОЦК-Кърджали. „Ние не искаме да се разплатят природен газ, електроенергия, транспортни разходи и други, а да се плати на металурзите, за да посрещнат Великден като европейски граждани", каза вицепрезидентът на КНСБ.