“Софийска вода” инвестира 318 000 лв. в община Витоша
“Софийска вода” инвестира 318 000 лв. в община Витоша / netinfo
„Софийска вода” започва работа по нов инвестиционен проект в община Витоша. Реконструкцията ще обхване 320 метра по локалното платно на бул. „Цар Борис III” от ул. „Планинец” до ул. „Елица”. Старият бетонов канал с диаметър 200 мм ще бъде подменен с полиетиленови тръби с по-голям диаметър, първата половина от участъка с диаметър 500 мм.

Средната дълбочина на изкопа ще е 3,5 метра, а съществуващите сградни канализационни отклонения ще бъдат включени към новоизградения канал. По-големият диаметър на канала и изграждането на улични оттоци по пътното платно ще решат проблемите с претоварването на канализацията и ще сведат до минимум предпоставките за наводнения.

Дружеството влага в тези реконструкции 318 000 лева и ще подобри услугата отвеждане на отпадъчни води на над 100 жители на района.

В същата община през май 2008 г. започна изграждането на голям канализационен колектор с дължина 580 метра и полагането на 100 метра водопроводи в местността Гърдова глава на стойност 1 222 000 лева. Колекторът се явява приемник на битовите и дъждовни води в района и изграждането му е от първостепенно значение за подобряване на ВиК-услугите в квартала.

Със стартиращия тази седмица проект дружеството продължава своята инвестиционната дейност за канализиране на района.