Обсъждат бъдещето на електромобилите в София
Обсъждат бъдещето на електромобилите в София / Sofia Photo Agency

Стартиране на общинска програма в София, която да подпомага и развива приложението на електромобилите като масов транспорт, ще бъде основната тема на кръгла маса на тема „Градовете в битка за елекромобили”. Това съобщават от Българската стопанска камара.

Участие във форума ще вземат представители на Столична община, БАН, Българската стопанска камара, Индустриален клъстер „Електромобили" и Българският съвет за устойчиво строителство. Участниците в дискусията ще представят идеи за програми, проекти и предложения до Столичния общински съвет и Столична община за приобщаване на София към световните градове, водещи последователна политика за противопоставяне на глобалното затопляне и въвеждане на нисковъглеродна икономика. Кръглата маса се организира по повод една година от учредяването на Национален индустриален клъстер „Електромобили". Организатор на форума е Институтът за европейски ценности.

Дискусията се организира в рамките на проект „Голямата община и малкият бизнес - европейски практики за партньорство и развитие на местната общност", изпълняван от „Институт за европейски ценности” в партньорство с Общински гаранционен фонд за малки и средни предприятия към Столична община, с финансовата подкрепата на Столична община, Програма „Европа - граждански проекти и европейски практики, 2010”.