Нови въздушни линии свързват София с Екатеринбург и Истанбул
Нови въздушни линии свързват София с Екатеринбург и Истанбул / снимка, архив: Sofia Photo Agency

От утре на Летище София ще оперират две нови въздушни линии. Руската авиокомпания Ural Airlines ще свързва българската столица с индустриалния и административенцентър на Уралския регион на Руската федерация Екатеринбург.

Нискотарифната авиокомпания Pegasus Airlines ще свърже българската столица с второто летище на Истанбул – „Сабиха Гьокчен”, разположено в азиатската част на космополитния град.

Новите самолети Еърбъс 320 на Ural Airlines ще кацат в София всеки петък, като осигуряват за пътуващите трансферни връзки до други европейски дестинации в партньорство с авиокомпания България Ер.

Ежедневните полети на нискотарифния турски превозвач Pegasus Airlines по маршрута Истанбул – София ще се изпълняват със самолети Boeing със 189 места на борда.

Освен пътуване до петия най-голям град в света, авиокомпанията предлага и връзки от летище „Сабиха Гьокчен” до редица градове във вътрешността на Турция и до пунктове в Близкия изток. Pegasus Airlines са познати на българските туристи със своите летни чартърни програми от българската столица до турските морски курорти в Анталия и Бодрум.

Полетите и на двете нови авиокомпании ще бъдат обслужвани на Терминал 2 на Летище София.