Може да вдигнат заплатите на горските, но поетапно
Може да вдигнат заплатите на горските, но поетапно / netinfo

Заплатите на горските служители може да бъдат увеличени, но поетапно. Това заяви избраният за шеф на Държавната агенция по горите Стефан Юруков пред Дарик радио веднага след срещата си със заместник-министъра на финансите Кирил Ананиев. Горските синдикати се заканиха да започнат ефективна стачка от утре, ако исканията им за по-големи възнаграждения и подобряване условията за работа не бъдат изпълнени.

С колко процента най-много е възможно да се увеличат заплатите на горските служители Стефан Юруков отказа да коментира. Той увери, че агенцията по горите и правителството продължават да търсят разумни варианти, за да бъдат удовлетворени исканията на работниците в сектора.

Стефан Юруков: „Искаме да удовлетворим исканията на хората. Увеличение на заплатите със 100 процента - това не са сериозни искания. Говоря за едни разумни искания, за едно поетапно увеличение до края на тази година, в началото на следващата, по-нататък през следващата, за да има един стъпаловиден характер и това нещо да бъде обвързано и с резултатите от нашия труд. Защото всеки може да си поиска увеличение на заплатата, но ще нарушим така някои макроикономически параметри, което ще се отрази върху всички ни”.