Круизните пътувания до Аляска стават достъпни и за българите
Круизните пътувания до Аляска стават достъпни и за българите / БГНЕС, архив

Около 10 000 българи са избрали почивка на борда на кораби-хотели през миналата година, двоен ръст очакват в бранша за 2016 г. Това коментира пред "Монитор" Илиян Иванов, председател на Българско круиз общество.

Круизните пътувания по Средиземноморието са на половин цена през зимата, като за седемдневен воаяж по вода се плащат между 400 и 500 евро вместо обичайните 1000 евро. През лятото за почивка по същата дестинация се дават двойно повече.

6,5 млн. европейци избират круизният туризъм

В пакета влизат нощувките и изхранване без напитките, ползването на всички спортни съоръжения, анимационна програма за малчуганите и други развлечения, за които пасажерите получават информация от вестника, който се печата всеки ден на борда.

При подобно пътуване за децата до 18 години не се плаща за престоя. В цената не влизат и леглови екскурзии на сушата, уточни още той. За българите пътуванията по Средиземно море са номер 1, тези дестинации обхващат 80% от всички круизни пътувания.

През новата година Аляска става по-достъпна за българите, посочва още Илиян Иванов. Причина за това е, че отпадат визите за Канада за притежателите на виза за САЩ.

Достатъчно е да се направи онлайн регистрация в имиграционната служба на Канада и българските граждани ще могат безвизово да се включват в маршрути към Аляска, към Хавайските острови, тръгващи от Ванкувър, както и да посещават Източното крайбрежие от Нова Англия към Халифакс и Квебек.