КНСБ иска анулиране на сделката за продажбата на „Кремиковци”
КНСБ иска анулиране на сделката за продажбата на „Кремиковци” / netinfo

КНСБ и ръководството на синдикална федерация „Металици” настоява да бъде анулирана сделката за продажба на „Кремиковци” АД на „Финметалс холдинг”, се казва в декларация на синдикатите до българските институции.

През 1999 г. държавата продаде „Кремиковци” АД за един долар на „Финметалс” с редица условия за погасяване на стари задължения, за сериозна инвестиционна програма, което да доведе до обновяването и екологизацията на „Кремиковци” АД , а също и за реализация на плана за жизнеспособност, се допълва в дукларацията.

„Финметалс” вече години не изпълнява приватизационните си ангажименти, доказателство за което е и запорът на акциите на „Кремиковци” АД, посочват от синдиката. По всичко личи, че „Финметалс” няма да изпълни тези ангажименти, което води до сериозни проблеми както по условията на труд и техническото и технологично състояние на „Кремиковци”, така и по отношение на ангажиментите на България към Европейската комисия, а също и до напрежение в обществото по екологични причини, се казва в аргументите към искането на КНСБ.