Врачанският завод за изкуствени торове Химко няма да се възроди. В това бе категоричен съветникът на икономическия министър Владимир Каролев пред Нова телевизия. Той нарече надеждите за възобновяване дейността на предприятието "соцмечти".

По повод сигнала за корупция от регистрираната в Съединените щати ANJ Group Corp, който тя излага в свое писмо до премиера и главния прокурор, а Борисов прати към прокуратурата и ДАНС, Каролев уточни, че не познава съветник на министър-председателя с името Богданов, което се споменава в писмото.

Арнаудова: Сигналът за „Химко" е съшит с бели конци

Каролев подчерта, че компанията няма фирмен имейл и уебсайт. Според него сигнали за корупция могат да се пускат по всякакъв начин, а компетентните органи ще си свършат работата.

ДАНС и прокуратурата вече работят по сигнал за мащабна корупция около врачанския мастодонт "Химко". Съмненията са за периода преди комбината да бъде придобит от фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става въпрос за писмо, изпратено до премиера, главния прокурор и американското посолство. Авторът на сигнала е президентът на ANJ Group Ян Аронов.

Борисов сезира ДАНС и прокуратурата за случая с "Химко"

Преди дни стана ясно, че фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски купува някогашната гордост на врачанската промишленост - Химко.

Министър Петкова се надява врачанският Химко да заработи

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова изрази надежда за възстановяване на производството в завода, който е в несъстоятелност и не работи от 2003 година. Най-големите кредитори на Химко са именно енергийните дружества Булгаргаз и НЕК.

Източник: Novanews.bg