Димитров: Газът за „Кремиковци” няма да падне под санитарния минимум
Димитров: Газът за „Кремиковци” няма да падне под санитарния минимум / netinfo

Подаването на газ към „Кремиковци” няма да падне под санитарния минимум. Това обеща министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Не можем да унищожим комбината, след като чакаме влизането на синдици, каза още министър Димитров.

Имаме джентълменско споразумение с ръководството на „Булгаргаз” да работят без да обслужват старите си задължения, обясни министърът на икономиката Петър Димитров и добави:

"Няма да падаме под санитарния минимум, който осигурява запазване на жизнеспособнсотта на „Кремиковци”. Докато свърши делото, докато синдиците влязат и спре обслужването на старите задължения. Чакаме решението на съда, тъй като не можем да наливаме пари от българските държавни дружества в чужди доставчици."

По повод изявлението на руския министър на енергетиката Сергей Шматко, че цената на газопровода „Южен поток” ще се удвои Петър Димитров каза, че няма такава информация и допълни: „Не е подавана такава информация по официалните канали. Тази информация засяга преди всичко изграждането на целия газопровод, а не отсечката на българска територия. Да не ги закачаме автоматично тези две неща”.