„Булгартабак предупреждава за фалшиво Victory White
„Булгартабак предупреждава за фалшиво Victory White / netinfo
„Булгартабак" предупреждава за фалшиво Victory White
32582
„Булгартабак" предупреждава за фалшиво Victory White
  • „Булгартабак" предупреждава за фалшиво Victory White

Фалшиви цигари Victory White се продават на много места в България, предупредиха от „Булгартабак". Цигарените кутии са без бандерол и с надпис „For duty free sale only". Подправеният продукт наподобява Victory White, произвеждано от компанията за външни пазари, но съществено се различава от оригинала, както по качеството на опаковката, така и по вкусовите параметри на цигарите. Пред Дарик изпълнителният директор на компанията Иван Биларев обясни, че употребата на ментетата е опасна за здравето, тъй като качеството на продукта е занижено и никой не носи отговорност за състава на цигарите. Значително по-ниската цена обаче подлъгва пушачите да си купят фалшивия продукт, коментира Биларев.

Ментето на Victory White, по-известно като „бяло Виктори" се продава на много места у нас, главно в по-големите градове в страната. От „Булгартабак" преди около седмица са установили, че на пазара се предлага фалшификат на един от най-популярните им продукти, обясни пред Дарик директорът Иван Биларев. „Доста добре направено на външен вид копие, което ни притеснява. На външен вид най-фрапиращата разлика е в изписването на думата white, която е под логото на марката, шрифтът е по-тънък. Също така в герба, където пише „Булгартабак", във фалшификата почти не се чете. Освен това филтърът на фалшификата е по-къс от този на оригинала. Няма вентилация на филтъра във фалшивия продукт. Цигарите като вкус са много различни, много са груби, много остатъчна горчивина има, силно целулозно парене и е коренно различно от продукта, който ние произвеждаме", каза шефът на цигарения холдинг.

Булгартабак" предупреждава за фалшиво Victory White
netinfo

Въпреки неясния произход и състав на цигарите, много хора си купуват ментето на бялото Виктори, защото е значително по-евтино от оригинала. Кутията на дребно се продава за 3 лв., а ако се вземат на стек, стигат и до 2,40-2,60 лв. за кутия. Разпространяват се по пазари и спирки, могат да се видят в цяла София, включително входовете на метрото, има ги в Пловдив, Видин, Ямбол, обясни Биларев.

Консумацията на фалшивия продукт може да е опасна за здравето, предупреди Иван Биларев.