Борисов към КЗК: Да не се допускат картели и монополи
Борисов към КЗК: Да не се допускат картели и монополи / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Борисов към КЗК: Да не се допускат картели и монополи
47050
Борисов към КЗК: Да не се допускат картели и монополи
Бойко Бирисов за пазара и картелите
  • Борисов към КЗК: Да не се допускат картели и монополи
  • Бойко Бирисов за пазара и картелите

Премиерът Бойко Борисов призова Комисията за защита на конкуренцията да няма картели и монополи. Антимополистите празнуват своята двадесета годишнина. Премиерът отбеляза, че България е малък пазар и много лесно могат да бъдат създадени монополи и картели. „Комисията трябва да реагира своевременно, за да се предпазят българските потребители и производители”, обясни още министър-председателят. Той участва във форум „Тенденции и предизвикателства в политиката по конкуренция”.

При проверката за пазара на течните горивата има находки за картелно споразумение и затова Комисията за защита на конкуренцията се е самосезирала за действията на четири фирми, съобщи председателят на антимонополното ведомство Петко Николов. Все още се събират доказателствата по проверката. Николов не се ангажира със срок за приключване на проверките за картелното споразумение.

Председателят на КЗК Петко Николов обясни, че се проучват събраните доказателства и в най-скоро време се очаква антимонополното ведомство да излезе със съответното решение. Николов не разкри повече подробности около проверката за картелно споразумение на пазара на течни горива у нас.

Той увери, че доказателствата се проучват и в най-скоро време, когато няма съмнение, че всички те са проучени, те ще излязат със съответното решение. „Неслучайно ние сме се сезирали именно по отношение на определени фирми за такова споразумение между тях, включително и за злоупотреба с господстващо положение по отношение на една от компаниите”, каза Николов.

На този етап Петко Николов обясни, че комисията получава съдействието на фирмите, които се проверяват.

Борисов към КЗК Да не се допускат картели и монополи
netinfo

Борисов към КЗК: Да не се допускат картели и монополи

 

 

Премиерът Бойко Борисов призова Комисията за защита на конкуренцията да няма картели и монополи. Антимополистите празнуват своята двадесета годишнина. Премиерът отбеляза, че България е малък пазар и много лесно могат да бъдат създадени монополи и картели. „Комисията трябва да реагира своевременно, за да се предпазят българските потребители и производители”, обясни още министър-председателят. Той участва във форум "Тенденции и предизвикателства в политиката по конкуренция".

 

Председателят на КЗК Петко Николов обясни, че се проучват събраните доказателства и в най-скоро време се очаква антимонополното ведомство да излезе със съответното решение. Николов не разкри повече подробности около проверката за картелно споразумение на пазара на течни горива у нас. Той увери, че доказателствата се проучват и в най-скоро време, когато няма съмнение, че всички те са проучени, те ще излязат със съответното решение. „неслучайно ние сме се сезирали именно по отношение на определени фирми за такова споразумение между тях, включително и за злоупотреба с господстващо положение по отношение на една от компаниите“, каза Николов.

 

На този етап Петко Николов обясни, че комисията получава съдействието на фирмите, които се проверяват.