БДЖ спира да обслужва „Кремиковци” заради дългове
БДЖ спира да обслужва „Кремиковци” заради дългове / netinfo

Тази вечер БДЖ спира да обслужва „Кремиковци” заради натрупани дългове, съобщи за Дарик изпълнителният директор на превозвача Олег Петков. По-рано през деня Петков проведе среща с представители на комбината за изплащането на финансовите задължения. По думите му от „Кремиковци” не са дали ясен сигнал, че дълговете ще бъдат погасени.

Точно в 18 часа днес БДЖ спира да превозвва товарите на „Кремиковци”, тъй като представителите на комбината не са дали ясен отговор кога ще изплатят дълговете си, обясни Олег Петков. Ето какво още каза той пред Дарик:

Спирате да обслужвате „Кремиковци”?

Да, ние сме ги предупредили още преди повече от четири дни. Днес имахме среща с тях. Искаме спешно да ни платят безспорните 17 млн. лв., те не искат и ще ги спрем. Те да му мислят.

Общо 24 млн. лв. са зъделженията на „Кремиковци” към БДЖ, но за 5 млн. е подаден съдебен иск. Има опасност заради дълговете на комбината работещите в БДЖ да не получат навреме текущите си заплати и аванси, съобщи още Петков.

Ще направя всичко възможно да ги изплатя, но има опасност да бъдат забавени. Имайте предвид, че аванси трябва да се платят на 14-то и 15-то число, а заплати на 27-ми -28-ми.