25 млн. лева са вложени за две години в електронното правителство
25 млн. лева са вложени за две години в електронното правителство / netinfo

25 милиона лева са вложени за последните две години в създаването на електронното правителство, заяви в Казанлък министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев.

Той бе в града за подписването на договори за създаване на електрони общински съвети в три пилотни български общини- Казанлък, Велико Търново и Горна Оряховица.

Общата стойност на договора за трите пилотни общини е 212 321, 16 лева. Системата за електронен общински съвет трябва да бъде реализирана поетапно в трите общини за срок от 180 дни.

През миналата година от Министерството на държавната администрация и административната реформа са осигурени 2300 компютъра и сървъри в общини, областни администрации и структури на съдебната система. В 60 общини е осигурена и периферна техника, позволяваща обслужване по системата „едно гише”.

За две години над 43 хиляди служители в държавната и общински администрации са преминали различни компютърни обучения.

В края на август се очаква да приключи реализацията на един от големите проекти по въвеждането на електронното правителство – представяне на националния портал на електронното правителство.

До края на тази година ще се финализират и обществените поръчки за изпълнението на електронен здравен портал и здравно досие.