Коледна украса във Враца
Коледна украса във Враца / Община Враца
Служители на Общинското предприятие „БКС“ вече са ангажирани с поставянето на коледната украса във Враца. И тази година жителите и гостите на града ще се радват на Коледен базар и ледена пързалка, разположени на централния площад „Христо Ботев“. По бул. „Никола Войдоводов“ (Пробива) ще бъдат поставени светеща украса и коледни лампички. Традиционно ще бъде декориран и фонтанът пред Сувенирната палата.

Тази зима Коледният базар и ледената пързалка ще радват врачани от началото на декември и ще бъдат демонтирани след посрещането на Новата 2019 година. Това се налага, заради изпълнението на проекта за обновяване на централната пешеходна зона на града. Местната администрация предвижда богата културна програма и тематични мероприятия през целия месец.

Община Враца призовава всички собственици на обекти по централната пешеходна зона да се включат в подготовката за предстоящите Коледни и Новогодишни празници, поставяйки украса върху фасадите на сградите, така че градът да придобие своя празничен облик.