Медалистите.
Медалистите. / личен архив
Двама състезатели на врачанския „Боен клуб Сила” спечелиха златен и бронзов медал на Балканското първенство по ММА, което се проведе във Велико Търново. Призьорите са Цветомир Тодоров и Пламен Воденичарски – и двамата са част от националния отбор на България по ММА в дивизия “кадети”. В престижното състезание взеха участие повече от 150 състезатели от седем балкански държави с националните си отбори.

Цветомир Тодоров (61кг) за пореден път показа класа. Той отстрани представителя на Албания, като успя да приключи срещата само за 10 секунди с armbar. Отивайки на финал с българин, той отново не даде шанс на опонента си, който е републикански шампион в категорията до 60 кг и го "задуши" с "триъгълник" само за 25 секунди. Така Цветомир успя да спечели четвъртата си балканска титла.

Павлин Воденичарски (70 кг) е вице републикански шампион по кикбокс, който направи отличен дебют в ММА. Павлин се окичи с бронзов медал след като показа добра игра в три рунда . Опитът и рутината не му достигнаха да победи опонента си от България, който успя да го надвие с 2:1 рунда.

“Треньорският екип на “Боен клуб Сила”  се гордее с постиженията на своите бойци и устремено ще продължи да работи с тях за постигане на най-добрите резултати” – заявиха от клуба във Враца.