Враца готова за зимни условия
Враца готова за зимни условия / netinfo
Извънредна работна среща с отговорните за снегопочистването през зимния сезон свика заместник-кметът на община Враца инж. Иван Иванов.

На срещата присъстваха директорът на Областно пътно управление Стефан Илиев, управителят на БКС Иван Младенов и директорът на „Пътстройинженеринг” АД – Марга Нинова.

„Пътстройинженеринг” АД е фирмата, която спечели обществената поръка и сключи договор с Община Враца за снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа, съобщи зам. кмета. Контрактът включва бившите четвъртокласни пътища, чиято обща дължина е около 104 км., разделени на 16 участъка. Предварителната стойност на договора е 50 000 лв.

БКС Враца има договор с Общината за почистването на градската улична мрежа, която е с дължина 106 км. Областно пътно управление се грижи за състоянието на републиканската пътна мрежа.

Практиката показва, че когато повече фирми се занимават с почистването, работният процес се спъва от липсата на координация, уточни още зам.-кмета. Това е и основната причина тази година да не се сключват договори с кооперации по села, каквато е досегашната практика. По тази начин ще се пести техника и пари.

Страните се разбраха и за почистване на участъците, които през зимните месеци често са оставали непочистени своевременно. Това са пътят до местността Леденика и до хижа Пършевица, също участъците Челопек - Люти Дол и Озирово - Осен. Тази година няма да има непокрити участъци, категорични са от фирмата, спечелила конкурса.