Участници в празника.
Участници в празника. / Община Враца
Днес Враца е домакин на 19-то издание на Празника на старата градска песен „Мара Врачанка“. Празникът бе открит от заместник кмета Мария Попова. „Щастлива съм да ви приветствам на този прекрасен фестивал. Сигурна съм, че сред вас няма човек, който да не е живял с мелодичните текстове и магията на старата градска песен. Пазена и изпълнявана с години, тя все още е на почит и се предава на поколенията. Доказателство за това е и участието на най-младия изпълнител в тазгодишния фестивал, който е само на 15-годишна възраст. Пожелавам на всички участници да продължават да вдъхновяват с красивите текстове и изпълнения. Честит празник!“ –  каза Мария Попова при откриването на фестивала.

Мария Попова
Община Враца


В тазгодишното издание на празника участват над 330 изпълнители от 24 населени места в България. Любителите на старата градска песен ще могат да се насладят на изпълненията на близо 50 групи. Най-младият участник в деветнадесетото издание на „Мара Врачанка“ е 15-годишната Гюлдениз Гюнайдънова от русенския град Бяла.
Изпълненията ще бъдат оценявани от жури, с председател – известната певица Бони Милчева и членове – Томислав Аспарухов и Димитър Панов. Участниците ще бъдат награждавани в три категории – за група, дует или трио, както и за индивидуални изпълнения.

Зрителите изпълниха залата на читалище "Развитие"
Община Враца


Празникът на старата градска песен „Мара Врачанка“ се организира и финансира от Община Враца.