/ Д. Крумова
За втори пореден ден протестиращи граждани от Видин по инициатива на ОбС на БСП изразиха несъгласието си с преструктурирането на обема на дейности във видинската МБАЛ “Св.Петка“ и поискаха запазване на целостта й.

Граждански протест за запазване на болницата във Видин организираха от БСП

Сред протестиращите бяха и Цветан Топчиев, народен представител от БСП и Михаил Миков, член на НС на БСП. Присъстваше и група медицински специалисти, които допреди месец с ежедневни протести изразяваха несъгласието си с ниските заплати, които получават и със здравната политика на правителството.

Няма да бъдат закривани работещи отделения в болниците във Видин, Враца и Монтана

Д-р Борислав Милчев, член на УС на МБАЛ“Св.Петка“ във Видин обяви пред протестиращите, че болницата няма да бъде закрита, а ще се уточнява кои отделения ще бъдат преструктурирани. Той изрази мнение, че въпреки ниските заплати, медицинският персонал ги получава навреме, докато във врачанската болница ги взимат с месеци назад.

Увеличават заплатите на работещите в областните болници от 1 юли

Председателят на Областния съвет на БСП Димитър Велков съобщи пред протестиращите, че предстои свикване на извънредно заседание на Общинския съвет във Видин, на което ще се решава бъдещето на болницата.