/ Дарик - Враца
От началото на годината до момента в Административния съд във Враца са разгледани общо 188 дела. Те са с 65 повече, сравнено със същия период на 2018 г. и с 75 повече, отколкото тези в 2017 г.

Щандът на децата от Дневен център "Зорница".
Дарик - Враца

Това съобщи днес Миглена Раденкова, председател на Административния съд във Враца. Причината за повишения брой на разглежданите дела са промени в законодателството.

Една от важните сред тях е тази, че данъчните дела вече се разглеждат не по мястото на Териториалната дирекция на НАП, а по адреса на жалбоподателя. Натоварването ще продължи да се увеличава и заради промени в Административнопроцесуалния кодекс.

В момента в Административния съд във Враца работят четирима съдии, като единият от тях е командирован от Монтана. През 2019 г. всеки от тях месечно е разглеждал по 23 дела. Натовареността им е над средната за страната.

Днес в цялата страна се отбелязват 12 години от старта на работата на Административните съдилища. По повод 1 март днес в Административния съд във Враца свой щанд бяха отворили децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания.

На него те бяха направили базар за мартенички и празнични картички. Само за час те бяха успели да продадат повечето от изработените от тях над 50 артикула.