/ Дарик - Враца
Във Враца започна събирането на подписи в защита на единствената денонощна аптека в целия Северозапад - аптека “Превента”. Подписите се събират от доброволци в различни райони на града.

Подписка има и в самата денонощна аптека “Превента”. Събирането на подписите стана спонтанно от гражданите, след като собственикът на аптеката д-р Даниела Торбова излезе с обръщение в социалните мрежи.

Поместваме обръщението й към кмета и обществеността без редакторска намеса:

“Г-н Каменов, дами и господа общински фактори във Враца:

Срещу единствената ни денонощна аптека в областта има донос директно в София за "нарушаване правата на потребителите" чрез даваните от нас талони - финансови отстъпки на нови, лоялни и социално слаби клиенти и за участието им в томбола.

Донос от местни фармацевти, които не пожелаха да направят денонощна аптека в полза на местните потребители, защото е непечеливш за аптеките им проект. Доносниците нямаха доблестта да се изправят с имената и лицата си във Враца и да кажат защо и на кого е "проблем" денонощната аптека.

И за да не пада сянка върху цялата гилдия /която дълбоко уважавам/, както и върху града ни, моля да бъдат оповестени имената на доносниците, за да се знае кой работи за потребителите и кой срещу тях - борейки се единствено за личната си финансова печалба. Аз съм Даниела Торбова, която влага лични средства, за да има денонощна аптека във Враца и Северозападния регион".


Събирането на подписите ще продължи до 18 октомври.