/ Дарик Враца - архив
Различни по вид нарушения откриха полицаи по време на време на специализирана операция на територията на РУ-Бяла Слатина, проведена в неделния ден. При проверка  в два частни имота, в село Бъркачево и в село Алтимир, е установено неправомерно присъединяване към ел.мрежата, с което е създадено  условие за непълно отчитане на употребената ел.енергия.

Млад водач помете велосипед и два автомобила

В частен имот в Бяла Слатина са намерени два кубика дърва за огрев, без редовна държавна горска марка и документ за произход. По време на операцията, в село Враняк е спрян за проверка  лек автомобил „Форд"-Ескорт“, управляван от 47-годишент мъж от Бяла Слатина. Установено е, че водачът не притежава свидетелство за правоуправление, а регистрационните табели са издадени за друго МПС. Мъжът е задържан в РУ Бяла Слатина. По случаите са образувани полицейски производства.

По време на специализираната операция са извършени проверки на 126 МПС и 145 лица. Съставени са 10 акта и 12 фиша по ЗДвП, връчени са 53 ел.фиша по ЗДвП. Съставени са 1 акт по КЗ и 1 акт по Наредба на Община Бяла Слатина.
 
 
ОД на МВР Враца