/ личен архив
В Агенция “Пътна инфраструктура” започват процедури по проектирането на нови две ленти за  обходния път на Враца,. Това съобщи в интервю за “Дарик Северозапад” народният представител от “Коалиция за България” - Николай Иванов.

Започна текущ ремонт на над 30 улици във Враца

“След дългогодишни устройствени процедури, смяна на приоритети и на екипи в министерството, започва нещо реално. На блицконтрола в парламента в края на миналата седмица, на мой въпрос по важната тема за пътя Видин - Ботевград, получих уверението и на министър Петя Аврамова и на представителя на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов, че процедурите вървят с ускорено темпо. Както знаете, днес ще се отворят офертите за единия лот на пътя. С добро темпо вървят и устройствените процедури за целия път до Видин.

Бюджетът за 2019 година бе приет с мнозинство

А допълнително от АПИ получихме уверение, че ще бъде препроектиран, а в бъдеще и изграден нов, разширен обходен път на Враца. Той ще бъде четирилентов и е нещо, за което врачани мечтаят отдавна. Защото в този му вид пътят не изпълнява функциите, за които е замислен и изграден”, коментира Николай Иванов.