Пострадалият е със счупен крак
Пострадалият е със счупен крак / dariknews.bg
Фелдшерка от филиала на спешния център в Роман бе пребита от група роми след като екип се отзовал на повикване за инцидент днес следобед.
 
Екипът попаднал пред жилищен блок в града, пред който около 50 цигани празнували излизането от затвора на 28-годишния Георги Марков. Именно той пострадал като си разрязал ръката, вероятно със счупена бутилка. Пияната компания се възмутила, че фелдшерката Росица Годжовска действала много бавно и не обърнала достатъчно внимание на пострадалия. Няколко души се нахвърлили върху уплашената жена и започнали да я ритат и блъскат.
 
Фелдшерката все пак успяла да се измъкне от пияниците и да се качи в линейката, която веднага потеглила към центъра. По пътя шофьорът помолил за помощ полицията за справяне с агресивните роми. По-късно униформените арестували няколко от най-буйните. Пиян пациент нападна лекари и персонал в бургаска болница
 
"Такъв ужас не съм изживявала отдавна", сподели пред "24 часа" пострадалата Годжовска. "След нападението срещу мен съм цялата в натъртвания и синини. Моите колеги в центъра ми оказаха помощ , но очаквам да бъда прегледана и от съдебен лекар и ще съдя нападателите си", разказа още тя.