Заседанието на щаба.
Заседанието на щаба. / Община Видин
Отмениха бедственото положение във Видин
96736
Отмениха бедственото положение във Видин
  • Отмениха бедственото положение във Видин
Отменено е бедственото положение в община Видин, след като от вчера 13 населени места останаха без достъп. Продължават мерките по плана за действие при високи води на река Дунав. Към момента нивото на реката е 756 см.
 
Пътищата на територията на цялата община са проходими и няма сигнали и предпоставки, създаващи опасност за хората, имуществото им и инфраструктурата. Това каза кметът на община Видин Огнян Ценков на свиканото днес в 14.00 ч. заседание на кризисния щаб.
 
"Отменям обявеното с моя заповед от 23 март бедствено положение за всички населени места на територията на община Видин, поради отпадане на обстоятелствата, послужили като основание за обявяването им. Отменям въведения общински план за защита при бедствия в частта защита при снегонавявания, обледявания, свлачища и пожари. Бедственото положение да се счита за отменено от 14.00 ч. на 24 март", заяви Ценков на заседанието.
 
Кметът на Видин уточни, че в помпените станции са въведени и денонощни дежурства. Под наблюдение са и защитните съоръжения и нивата на реките, при които заради топенето на снега има риск от наводнение.