Обучават млади хора как да развиват устойчив туризъм
Обучават млади хора как да развиват устойчив туризъм / ТПП Враца

Разработки, свързани с развитието на туризма в региона, обсъдиха на среща във Враца участниците в курса за смесено обучение „Управление на качеството за устойчив туризъм" - QualiTour. Всяка от идеите беше обсъдена от присъстващите ментори, експерти, преподаватели и учащи, както и от местни активисти в сферата на туризма от региона.
Бяха представени проекти насочени към реализирането на младежки инициативи, туристически обиколки, многофункционална планинска ферма, караоке бар, ботаническа градина, интерактивни продукти за зелено предприемачество, средновековен фестивал, подходи за енергийна ефективност и анимирано проследяване пътя на килима.

„Ние от Европейски център за качество ООД и Търговско-промишлена палата - Враца като организатори и изпълнители на курса високо оценяваме заинтересоваността и участието на експерти, местни активисти и млади хора от общините Враца, Чипровци и Мездра, Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство гр. Враца, СОУ „Козма Тричков", ПГ „Алеко Константинов", НПО Арат-Коритен, Сдружение ЧАР, хотел Къщата ИВ, ЕТ Владо-Тур и други в проекта QualiTour и в частност в пилотните тестове.

Вярваме, че придобитите знания и опит ще бъдат от полза на участниците за в бъдеще, защото нивото на квалификация на доставчиците на услуги сред туристическите организации непрекъснато бива предизвиквано от нарастващото търсене на високо качество на услугите", коментира Мариела Петкова, експерт в ТПП Враца.