Нова среща по проекта за създаване на иновативна бизнес среда
Нова среща по проекта за създаване на иновативна бизнес среда / ТПП Враца

ТПП-Враца участва в третата партньорска среща по проект Към по-иновативна работна среда -„InnoWork", която се проведе в периода 10-11 септември, 2015 г. в Уест Бромич, Великобритания. Домакин на срещата бяха английските партньори Фондация LearnPlay.

Участниците в срещата бяха представители на всички останали партньорски организации от консорциума: Европейски център за качество - България, Търговско-промишлена палата - Враца, MERIG - Изследователски институт, Австрия, VAMK - Университет за приложни науки, Финландия, AidLearn - обучителна организация, Португалия и KaunasSTP - научен и технологичен парк, Литва.

Целта на работната среща беше да се обсъди напредъка по разработването на учебната програмата, обучителните материали и ръководствата по InnoWork, както и да се очертаят интерактивните обучителни игри и упражнения, които ще бъдат включени в съдържанието.

Работните версии на всичките десет модула за обучение вече са на разположение за преглед от останалите партньори и за евентуални подобрения. Окончателните версии на материалите са планувани да станат готови през януари 2016 г. Те ще бъдат достъпни на всеки един от езиците на партньорите (английски, български, немски, фински, португалски и литовски), както и на уебсайта на проекта www.innowork-project.eu.

Следващата фаза от изпълнението на проекта е пилотното тестване, при което отделните партньори ще работят заедно с МСП с цел разработване на иновационни стратегии за съответните фирми. При този процес те ще използват разработените вече обучителни материали, които ще помогнат на представителите на бизнеса да създадат една по-иновативна работна среда в своите организации.