Виктория Христова
Виктория Христова / Дарик - Враца
На днешното заседание на общинския съвет във Враца бе утвърден изборът на нов управител на “Тролейбусен транспорт” ЕООД. След публичен подбор отговорната позиция се заема от Виктория Христова – Начева. “За” този избор гласуваха 21 общински съветници, осем – “против” и четирима “въздържал се”.
Преди гласуването имаше дебати относно нейната кандидатура, макар тя да е спечелила публичния подбор. Цветелина Дамяновска от БСП подчерта, че няма лично отношение към Христова, а говори по принцип за това как тези конкурси са с предизвестен победител и за това на тях не се явяват качествени хора. Борислав Банчев от “Либерален алианс” подкрепи това твърдение и подчерта, че назначението на Виктория Христова е политическо и тя няма качества да управлява.

Кметът Калин Каменов се намеси в дебата като призова да се даде шанс на младите хора в града и в частност на новия управител на “Тролейбусен транспорт”. След шест месеца, ако тя не се справя с работата си, в правомощията на общинския съвет е да й поиска отчет и да прецени дали да я отстрани от длъжността. “На този етап ще се въздържа от коментари. Има доста работа в дружеството и нека времето да покаже… Основните задачи са оздравяване на дружеството и развитие на транспорта в града, както тролейбусен, така и автобусен” – коментира Виктория Христова.

Повече по темата ще чуете в предаването “Дарик Северозапад” в следващите дни.