Връчване на наградите.
Връчване на наградите. / Община Белоградчик
На Тодорвден в село Салаш се провеждат конни състезания. Традицията датира от тридесетте години на миналия век. През 1952 година тя бива прекъсната и отново възстановена през 1997 г. Домакини на празника са Румяна Алексиева - кмет на селото, и Даниела Иванова - от местното читалище.

Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи свещеноиконом Рафаил - Архиерейстки наместник на Белоградчишка духовна околия. 

На празника в Салаш.
Община Белоградчик

Със слово към множеството от хора се обърна Борис Николов - кмет на община Белоградчик. Той поздрави всички с празника и благодари на организаторите - кметството  и читалището в Салаш, за усилията им да съхранят хубавата традиция. Бяха поздравени всички именици. Историята на празника и установената традиция разказа Веса Иванова - дългогодишен активист и самодеец в селото, член на фолклорна група "Родни звуци" и автор на много стихове. Деца рецитираха стихове за пролетта, прозвучаха и популярните народни песни "Гуслар ми гусли" и "Стани, стани Тодоре".  Най-малките участници в събитието бяха Радост - на 5 месеца, Зара - на годинка и три месеца и Радост - на 3 години.

Най-малките участници.
Община Белоградчик

Много емоции предизвика традиционната надпревари с коне, а извън класирането участваха и две магарета.
В атрактивното състезание с впрегнати в каруца коне победи един от най-редовните  участници - Пламен Алексиев с кобила "Лора". Второ и трето място заеха Георги Александрон с кон "Вихър" и Велин Русинов с кобила "Цеца".

Хорото
Община Белоградчик

Кметът Борис Николов награди всички участници, които получиха грамоти и сувенири.
Празникът Тодоровден доказа, че традицията е жива и в село Салаш тя свято се пази.