Младите спортни таланти от Видин.
Младите спортни таланти от Видин. / Община Видин
Волейболният клуб „Бдин-Вида“  получи грамотата от името на кмета Огнян Ценков. Тя бе връчена на младите спортни надежди от заместник-кмета Венци Пасков. „Възхитен съм от това, което правите! Вие се утвърждавате като една добра школа. Постигнатите от вас резултати показват, че имате потенциал и клубът работи в правилната посока“ - каза той, когато връчи отличието на треньора Кристина Георгиева. От своя страна тя предостави благодарствено писмо до Огнян Ценков от името на председателя на ВК „Бдин-Вида“ Пламен Каменов.

„Приемете нашите благодарности за оказаната от Вас морална подкрепа и финансова помощ при осъществяването на спортно-състезателната дейност на клуба. С пожелание за здраве и успехи се надявам, че и в бъдеще ще продължим да работим заедно за насърчаването на децата към занимание със спорт и физическа активност, защото спортът е здраве и начин на живот“ – пише в него.

На срещата волейболистките зарадваха домакините с още един подарък – златен медал за спечелено първо място в Скаут лигата 2016/2017 г. През последната състезателна година волейболният клуб участва  в  шест възрастови  групи, като всичките достигат до финалната фаза и завоюват престижни места и медали. Шест волейболистки печелят индивидуални награди от различните турнири. Състезателките Мила Илиева и Мерелин Николова стават балкански шампионки с националния отбор на България за възрастова група момичета до 16 години и в момента продължават своята подготовка за участие в Европейското първенство, което ще се проведе в периода 21-28 юли в София.

За подпомагане дейностите на волейболния клуб в бюджета за тази година са заложени 12 000 лв., като Общината спазва финансовите си ангажименти към всички спортни клубове във Видин.