Награждаване - архив
Награждаване - архив / Община Мездра
192 участници от 15 атлетически, 1 футболен клуб и 4 градски училища са подали заявка за участие в XVIРепубликански шосеен пробег „3 март“, който ще се проведе в гр. Мездра по повод 140 години от освобождението на България от Турско робство.
На поканата на Община Мездра и съорганизаторите- СК „Атлет“-Мездра да споделят празничността на този ден до момента се отзоваха клубове от: Добрич, Благоевград, Луковит, Койнаре, Враца, Пирдоп, Мизия, Шумен, Панагюрище, Перник и Горна Оряховица.

Обществеността и гостите на града ще имат възможността да се насладят на бягането на националния рекордьор в дисциплината 3000 м. стипълчейз и Европейски шампион за младежи- Митко Ценов. В състезанието ще участват  и топ атлети от СК “Атлет“- Иво Балабанов и Дева-Мария Драгиева, както и техните конкуренти от цяла България.
Най-малкият участник в състезанието ще е 5-годишният Тони Воденичаров, син на многократния шампион на България в многобоя – Борис Воденичаров /бивш възпитаник на доайена в леката атлетика – Георги Митев и на СК “Атлет“-Мездра/ и внук на писателя Димитър Воденичаров.
Община Мездра