/ Община Враца
Общински съветници гласуваха нови заплати на кметовете от Врачанско
Днес кметът на Враца Калин Каменов на два пъти отказа да му бъде увеличена заплатата. Двама общински съветници, независимо един от друг, направиха това предложение - Иво Ралчовски и Борислав Банчев. Това стана по време на редовното заседание на общинския съвет.

ОИЦ-Враца ще предоставя безплатни услуги и през следващите 3 години

Предложението бе кметската заплата да бъде вдигната с 10 %, което е с 240 лева на месец. Мотивите и на двамата общински съветници бяха, че кметът работи много и напълно заслужава да получава по-високо заплата. Калин Каменов обаче отхвърли и двете предложения и подчерта, че предпочита тези около 3 000 лева на година да отидат за повишаване на заплатите на по-младите му колеги в общинската администрация.

Предложението въпреки това бе подложено на гласуване, но не бе прието, тъй като общинските съветници решиха да уважат мнението на кмета.

Община Враца

Повод за предложението за вдигане на заплатата на кмета на Враца бе взет от гласуваното днес увеличение на заплатите на кметовете на селата в община Враца. Това предложение бе прието единодушно с 33 гласа “за”, без “против” и “въздържал се”.

Германски инвеститор на път да отвори завод във Враца

След гласуването кметовете, които управляват села с над 900 жители ще получават 978 лева на месец, колегите им в селата с между 500 и 900 души - 958 лева, тези с от 370 до 500 жители - 947 лева, а тези до 370 жители - между 842 и 878 лева. Най-малко ще взема кметът на село Мало Пещене, където живеят 59 души - 644 лева.