/ Дарик Враца
"ОИЦ-Враца продължава своята дейност и през периода 2019-2021 година", обяви Силвия Ганова, ръководител на проекта за Центъра, изпълняван от Община Враца по ОП „Добро управление“.

Германски инвеститор на път да отвори завод във Враца

Новият проект надгражда изпълнените до сега два проекта, осигуряващи изграждането и функционирането на ОИЦ, като част от мрежата от 28 центъра в България, популяризиращи кохезионната политика на Европейския съюз.

Проектът е свързан с удовлетворяването на потребността на гражданите в област Враца да бъдат информирани по подходящ начин за помощта, представена от фондовете на ЕС, за ефекта от осъществяването на отделните приоритети, мерки или проекти върху региона, общността или отделни личности.

Започна създаването на първото споделено работно пространство във Враца - “Гнездото Coworking”

Чрез проекта на Община Враца ОИЦ осигурява редица безплатни услуги, сред които предоставяне на конкретна информация на потенциални бенефициенти, организиране на събития за популяризиране на програми и мерки, разпространение на информация за добри практики, подпомагане на потенциални кандидати и бенефициенти при работа с ИСУН 2020 и други.

Предлагат курсове за безработни във Враца

Услугите, които предоставя ОИЦ са информационни, логистични, експертни и комуникационни. Само първите два месеца и половина на настоящата година през Центъра са минали 230 посетители, които са търсили информация най-вече за програмите, подпомагащи стартирането на бизнес и реализиране на проекти, касаещи малки и средни предприятия, обяви на свой ред и ръководителят на ОИЦ Цвети Иванова.