/ Дарик Враца, архив
Община Видин разпространи позиция на кмета Огнян Ценков по повод обвиненията, че се пречи на реализацията на проекта за модернизацията на пътя от Видин до Ботевград. В писмото се казва:

Писмото
netinfo


„Като кмет на Община Видин, който работи с „пъстър“ Общински съвет, очаквах наистина реален сблъсък на идеи и политики, а не непрекъснато изкуствено създавано напрежение и език на омразата. Опитвам се да разговарям с всички общински съветници и да се вслушвам в думите им, защото те са в Общинския съвет като представители на нас, видинските граждани. Да отговарям на обидата с обида, на лъжата с лъжа, за мен винаги е било недопустимо и неводещо доникъде поведение.

Жалба пред КЗК блокира обществената поръчка за пътя Мездра - Ботевград

Да разделяме хората, да ги учим на омраза един към друг, няма да помогне на Видин и региона. Трябва да работим заедно за общите цели, за нещата, които са важни и необходими за бъдещето на Видин. Да търсим и намираме истината в диалог и заедно.

Казвам всичко това по повод многократно тиражираната в общественото пространство лъжа, фалшива новина, невярна информация с цел манипулиране на хората, че Община Видин пречи за реализирането на проекта „Модернизация на път I – 1 (E-79) „Видин – Ботевград“.
       
Предоставям отговора на АПИ, в който се казва, че Министерски съвет, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Видин работят в добронамереност и сътрудничество за изпълнението на този важен обект както за Северозападна България, така и за цялата страна.      

Писмо от АПИ
Община Видин


Казва се още: „Категорично възразяваме срещу целенасочените атаки и опитите Община Видин и Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъдат обвинявани в некомпетентност и създаване на пречки за осъществяване на този толкова необходим за региона проект“.
       
Уважаеми съграждани, както и преди, така и за в бъдеще ще отговарям ясно и категорично на всяка лъжа, фалшива новина, на всяка невярна и изопачена информация, която пречи на развитието на нашата община и разделя видинските граждани:.