Гросмайстор Маргарита Бочева стана победител при мъжете
Гросмайстор Маргарита Бочева стана победител при мъжете / снимка: Дарик - Враца

През изминалия уикенд в Общинския социален комплекс за работа с деца във Враца се състояха първенствата по ускорен шах и блиц за мъже и жени в Северозападна зона. Победителка при жените е Николинка Андреева от ШК „Дебют" (Оряхово), а при мъжете двоен успех постигна мс Румен Ташков от СКШ „Враца". В състезанието по ускорен шах при мъжете (контрола 10 минути + 10 секунди на ход в 5 кръга по швейцарската система) след победителя  се класираха мс Енчо Димитров от Оряхово и Красимир Кръстев от Враца, постигнали по 3.5 точки.

Блиц - турнирът бе проведен по кръгова система, при която 11-те състезатели се срещнаха помежду си всеки срещу всеки. Румен Ташков завърши със 7.5 точки, следван от Антонио Маринов  от Оряхово със 7 т. и мс Пламен Стефанов от Враца с 6.5 т.

 На 5 и 6 ноември в актовата зала на СОУ „Кирил и Методий" във Видин се проведе ХІІІ-то издание на мемориал „Найден Войнов". При участието на 36 души победител стана сръбският гросмайстор Мирослав Тошич със 7.5 точки от 9 партии. СКШ „Враца" бе представен от трима състезатели. С постигнати  5.5 точки Васил Василев е десети. Поредно отлично класиране - този път състезавайки се с мъже - постигнаха младите надежди на врачанския шах. С 4 точки 8-годишният Георги Игнатов е 25-ти, а с 3.5 точки  7-годишният Стивън Василев завърши на 27 място.

Гросмайстор Маргарита Бочева  стана победител на ІІ-то държавно първенство по ускорен кореспондентен шах за мъже. С по 7 точки от 10 партии завършиха трима състезатели, като коефициентът „Бергер" определи за победител Бочева.

Успешно е класирането и на останалите шахматисти от региона - с по 6 точки състезателите от „Локомотив" Мездра Тошко Кирков и Любен Симеонов разделят 4-5 място, а с 5.5 точки Васил Василев от Враца е 6-ти.