Голям успех за първата боксова вечер във Враца
Голям успех за първата боксова вечер във Враца / Снимка: Дарик Враца, Галя Василева
Боксова вечер
41972
Боксова вечер
  • Боксова вечер

Грандиозен спектакъл видяха за пръв път врачани на организираната от боксов клуб All Stars Boxing Club "Вечер на боксьорите". Благотворителната инициатива събра освен аматьори и професионалисти в този спорт, и многобройна публика.

Организатори на събитието бяха новосъздаденият врачански клуб „All Stars Boxing Club",  с президент д-р Георги Езекиев и „World Sport Promotions", подкрепени от Община Враца и Българска Федерация по Бокс.

Националният отбор на България, воден от олимпийския шампион Петър Лесов, пристигна в града за една от последните си проверки преди Европейското първенство след две седмици.

Първи на ринга излязоха представителите на аматьорския спорт в кат. до 52кг. -Георги Андонов и Стефан Иванов. По-добър се оказа Иванов, който се наложи над съперника си.

 В следващата среща присъстващите можеха да разберат защо световният шампион Детелин Далаклиев в кат. до 56кг, е толкова титулован. С голямо превъзходство той записа 193-та победа в своята кариера от общо 219 мача. Негов съперник беше Божидар Тодоров.

 Третият мач - между Айрин Исметов и Любомир Тодоров се оказа и най-оспорваният до момента. За победител по точки съдиите определиха Исметов.                                       

Петър Лесов и Красимир Инински

В четвъртата аматьорска среща в кат. до 64кг, Найден Стоянов победи по точки Ангел Христов.

При професионалистите за първа среща в категория супер лека излязоха Траян Димитров и Кирил Релик от Беларус. По-подготвеният беларусин победи с технически нокаут в трети рунд.

Следващата професионална среща донесе и най-много емоции за публиката. Един срещу друг застанаха Виталий Копиленко от Украйна и Сергей Наварка от Беларус. И макар всички очаквания да бяха за бърз развой и победа на по-младия украинец, 31-годишният беларусин не отстъпи лесно. Това беше и единственият мач, игран осем рунда.

Накрая съдийското решение беше в полза на Копиленко.

В последния двубой 23-годишният Галин Владимиров се впусна устремно към победата, но съперникът му Артьом Саломка от Беларус се оказа на високо ниво и победи с технически нокаут в трети рунд.

В прикачения файл може да чуете Петър Лесов, д-р Георги Езакиев и Красимир Инински.