Големите търговски вериги - изрядни за Великден
Големите търговски вериги - изрядни за Великден / Дарик Враца

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при ОД МВР Враца са извършили специализирана проверка в големите търговски обекти в областния град за търговска дейност със суровини и храни от животински произход, козунаци, яйца и други. В проверката са участвали и представители на ОДБХ-Враца, ТД НАД-офис Враца и КЗП-Враца.

Проверени са 6 търговски обекта. Не са констатирани административни нарушения, но са съставени констативни протоколи от съответните контролни институции. 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при ОД МВР  Враца, съвместно с представител на Национална служба по зърното - гр. Враца са извършили на 29 април още една проверка с цел противодействие на икономическите престъпления и нарушения в сферата на съхранението и търговията със зърно на територията на област Враца. Три са инспектираните обекти. В склад за зърно в село Манастирище е съставен акт за установено административно нарушение по чл. 30, ал. 5 от Закона за съхранението и търговията със зърно.