/ Община Видин
Първи Фестивал на талантите „Цветове и усмивки“ се проведе в пространството пред Библиопощата в Крайдунавския парк. В нея взеха участие хиляди ученици от училища в общините Видин, Бойница, Брегово, Димово, Макреш, Ново село, Ружинци, Чупрене.

Фестивал Видин

Официални гости на събитието бяха кметът на Община Видин Огнян Ценков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

Фестивал Видин

Видинският кмет откри фестивала с думите: „Този общ училищен празник, подготвен със съвместните усилия на Община Видин и Регионалното управление на образованието и, разбира се, с помощта на всички вас, ще даде възможност на нашите прекрасни деца да покажат своите дарби и умения.

Сигурен съм, че фестивалът ще се превърне в празник за целия град и истински ще се забавляват не само децата, но и възрастните. Използвам случая, за да ви поздравя с Деня на българския спорт, който отбелязваме на 17 май.

Скъпи деца, пейте, танцувайте, рисувайте, спортувайте, обогатявайте своите знания във всички области. Вярвам във вас и съм спокоен за бъдещето на Видин с такова богатство! На добър час!“.

Фестивал Видин

Първи на сцената се представиха възпитаниците на Центъра за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон“ от Видин. Те изпълниха песента „Хубава си, моя горо“, а заедно с тях пяха всички присъстващи и гости. Огнян Ценков връчи на децата специална грамота за участие и им благодари за усърдието и вълнението, което са предизвикали със своята изява.

Фестивал Видин

Веселка Асенова награди с грамота следващите таланти, които излязоха на фестивалната сцена - групата „В света на танца“ от СУ „Никола Йонков Вапцаров“, с. Ружинци.

В хубавия майски ден празникът зареди всички с цветно настроение и много усмивки. Учениците бяха подготвили също изложби и избрали различни атрактивни начини, с които да представят дейността си в рамките на учебната година. Фестивалът продължава през целия ден.