/ Община Видин
Това заяви пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов след работна среща с кметове от областта, чийто домакин беше кметът на Община Видин Огнян Ценков. В нея участваха народният представител Владимир Тошев и областният управител Албена Георгиева.
       
Цветанов обясни, че такива срещи целят да се получи обратна информация за проблемите, които стоят пред общините и с тях да бъдат запознати министрите и се търсят начини за разрешаването им. „За да има възможност с помощта на държавата общините да получат целеви средства и да могат да изпълняват дейности от важно значение за развитието им и същевременно да се помогне там, където е необходимо финансово оздравяване“ – каза Цветанов. Той даде пример как с помощта на правителството Община Видин е излязла от затрудненото финансово положение.

През 2015 г. тя имаше 21 милиона лв. задължения, а само през тези 2-3 години вече има оздравителен план, който е одобрен от Министерство на финансите. Знаете, че е отпуснат безвъзмезден безлихвен кредит на стойност 6 милиона лв., за да може действително Община Видин да продължи финансовото стабилизиране. И най-важното е, че помощта, която получи Общината през първата година – отпуснатите 2 милиона лв., даде възможност да не бъдат блокирани сметките й, за да може да изпълнява своите задължения“ – подчерта той.
       
Цветан Цветанов допълни, че на днешната среща с кметовете от Област Видин е договорено в рамките на две-три седмици да бъде планирано посещение на министър Николай Нанков. Идеята е да се информират представителите на местната власт и обществеността за всичко, планирано от правителството през предстоящите месеци и години и най-вече за инфраструктурния проект, който е от изключително значение за икономическото развитие на областта – пътя Видин-Ботевград.

„Правителството изпълнява много стриктно приоритетите и ангажиментите, разписани в управленската ни програма“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ. Постигната е и договорка в рамките на предстоящата седмица кметовете да дадат писмено своите предложения и споделят проблемите, които са на дневен ред, за да бъдат представени на съответните министри.
Община Видин