Безплатни сокове за борбата с грипа
Безплатни сокове за борбата с грипа / sxc.hu

Собственичка на кафене в Мездра е измислила начин за борба с грипа. Обезпокоена от новините за приближаващата грипна епидемия в района, Галина Първанова пусна днес безплатни натурални сокове за учениците. Соковете са прясно изцедени, а приготвянето им е съобразено  с междучасията на децата. Кафенето е най-близкото място до основното училище "Хр. Ботев" и децата редовно си купуват закуски от там. "Новините за грипна епидемия ме обезпокоиха и реших като превантивна мярка да вкарам много витамини в менюто на децата, споделя Галя.

Соковете са и в помощ на родителите, някои от които по цял ден са на работа и не знаят децата им с какво се хранят. Повечето деца познавам лично и дори  знам вкусовете им. Макар, че предлагаме фрешове от моркови, ябълки, портокали, киви, банани и миксове от тези плодове, децата продължават да харесват най-вече течен шоколад със сладолед и мляко.

Днес "ударната доза" витамини беше безплатно удоволствие за всеки, от утре 170 гр. ще се продава за 80 стотинки за всеки, влязъл в кварталното заведение.