Живея, за да демонстрирам, е веруюто на най-възрастния кандидат-студент на ВТУ
Живея, за да демонстрирам, е веруюто на най-възрастния кандидат-студент на ВТУ / netinfo

Най-възрастният кандидат-студент на Великотърновския университет – 63- годишният Стефан Чолаков, опъна палатка в краката на огромната статуя на Патриарх Евтимий в двора на университета. Той пристигна в града в събота вечерта, за да се яви на най-масовия кандидат-студентски изпит – теста по Български език в неделя.

С разрешението на ръководството на вуза Стефан Чолаков разпъна палатката си до паметника като забоде върху нея шведския флаг и българското знаме, защото от 19 години живее в Швеция и има две гражданства.

„Живея, за да демонстрирам”, кратко и ясно обеснява странностите си 63-годишният мъж. Той кандидатства за специалност Право в университетите във В.Търново и Благоевград.

Вчера той не само, че се яви на теста по Български език, но и изтегли вариант 2, по който писаха 3 036 кандидат-студенти в Търновската Алма матер.

Най-възрастният мераклия да учи във вуза е родом от Враца, но от 1989 г. е политически емигрант в Швеция, където се издържа от социални помощи. Преди да замине Чолаков е учил в Спортната академия, заради политически убеждения три пъти е лежал в затвора у нас.

Ето какво разказа самият той, докато опъваше палатката си пред университета…/Чуйте прикачения файл/