С 4 млн. лв. ремонтират пътя Павликени- Сухиндол
С 4 млн. лв. ремонтират пътя Павликени- Сухиндол / Дарик нюз, архив
С четири милиона лева рамонтират пътя Павликени- Сухиндол
70035
С четири милиона лева рамонтират пътя Павликени- Сухиндол
С четири милиона лева рамонтират пътя Павликени- Сухиндол
  • С четири милиона лева рамонтират пътя Павликени- Сухиндол
  • С четири милиона лева рамонтират пътя Павликени- Сухиндол

Четири милиона лева е заложила в бюджета си тази година Агенция пътна инфраструктура за ремонт на пътя Павликени- Сухиндол, съобщи инж. Пламен Чернев. Кметът на Община Сухиндол уточни, че отсечката с дължина около 12 километра не е реконструирана от 40 години. По думите му средства ще има и за пътя, който свързва Сухиндол със Свищов.

Чуйте повече от него в първия звуков файл.

90 години футбол ще отпразнуват в Сухинодол тази пролет, информира още инж. Чернев. Датата на тържествата ще бъде определена допълнително, но във всички случаи ще е преди началото на Световното първенство по футбол. В програмата ще има приятелски мач между местните ветерани и съперник, който ще бъде определен допълнително. Водят се разговори с ветераните на столичните ЦСКА и „Левски” и с тези на „Етър”. За пролетния полусезон местния тим ФК „Лозен” ще получи 11 000 лева общинска дотация, като в сумата са заложени и необходимите средства за празненството за годишнината на сухиндолския футбол.

През тази година инж. Чернев очаква да се реализира и големият проект на стойност 1 850 000 лева за ремонт на спортната база. До края на седмицата проектът влиза в Държавен фонд „Земеделие” за съгласуване. Освен ремонтът на стадиона се предвиждат игрища с изкуствена настилка за волейбол и баскетбол, както и тенис корт с осветление, два басейна с фотосоларно подгряване на водата и фитнес зала. От март пък започва строителството на единственото у нас пейнтбол игрище, съобразено с европейските изисквания и новата екопътека.

Още от Пламен Чернев във втория звуков файл.