Поредна блъсната пешеходка във В. Търново
Поредна блъсната пешеходка във В. Търново / Дарик нюз, архив

Три жени пострадаха при пътни инциденти през последното денонощие, информираха от Областната дирекция на МВР във В. Търново.

Вчера около 13,00 ч. на ул. «В. Левски» в старата столица лек автомобил «Форд Сиера», управляван от 68-годишният И. И. от Севлиево, не дал предимство и блъснал на пешеходна пътека тип "зебра" 20-годишна пешеходка. Жената е откарана в Спешна помощ - В. Търново с травма на главата и след преглед е освободена за домашно лечение. Водачът е изпробван за алкохол с техническо средство, пробата е отрицателна. 

 Вчера сутринта на пътя между селата Совата и Царевец е възникнал друг пътен инцидент. Лек автомобил «Форд Транзит», управляван от 59-годишният Р. Р. от с. Павел, при движение с несъобразена скорост, излязъл вдясно от пътното платно, преминал през банкета и водоотводната канавка, и се блъснал в ската. В следствие на произшествието са пострадали две жени, които са със счупени ключици. След преглед са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. Пробата на шофьора за алкохол с дрегер е отрицателна.