/ Община Велико Търново
Приложението е достъпно на сайта www.veliko-tarnovo.bg
Официална платформа за подаване на сигнали и връзка с общинската администрация вече е на разположение на великотърновци и на всички заинтересовани лица, съобщиха от Общината. Софтуерното приложение „Гражданите - ВТ“ е достъпно на началната страница на официалния интернет портал на Общината - https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/ecity/grazhdanite-vt/.

Велико Търново стартира осмото издание на инициативата „Моята градинка“

На специално създадена интерактивна карта всеки може да подаде сигнал за нередност или проблем, като го локализира и опише детайлно, включително и чрез илюстриране със снимки.

Налични са подробна навигация и филтриране на сигналите по различни критерии. Създадена е и вътрешна комуникация между отговорните служители от администрацията, както и статут на изпълнение на поставените от гражданите задачи - разрешен, изпълнен, обещан. Целта е оптимизиране на крайния срок за реакция при подаден сигнал.

Софтуерното приложение разполага с интуитивен интерфейс, който позволява лесно търсене по улица и номер, населено място на територията на общината. За обратна връзка е необходим единствено имейл.

Общински съвет прие Бюджет 2020 на община Велико Търново

В процес на разработка е и специализирано мобилно приложение на платформата.
То ще включва опция за сигнализиране на инфраструктурни проблеми, свързани с качеството на пътната настилка, включително за посочване на приблизителен диаметър и дълбочина на неравност в асфалта.

Това ще оптимизира и улесни планирането на ремонтни дейности по пътната мрежа. Община Велико Търново апелира за гражданска активност и инициативност, която да помогне за развитието на инициативата „Гражданите - ВТ“.